Aktuelle emner og nyheder


Nyhed | 13.06.2019

Abena vinder den europæiske plejepris
'Kate Granger Prisen for medfølende pleje'
med den intelligente inkontinensløsning Abena Nova

Aabenraa, Danmark - Abena har vundet "Kate Granger Prisen for medfølende pleje". Abena modtog denne europæiske pris for den intelligente inkontinensløsning "Abena Nova", som også vandt den nationale innovationspris sidste år. Ceremonien fandt sted under den internationale plejekonference HIMSS Europe i Helsinki, Finland.

Abena blev nomineret til Kate Granger Prisen af lederen af sundhedsinstitutionen Evean Oostergouw. Institutionen implementerede Abena Nova i et af sine plejehjem i 2018, og her faldt antallet af våde senge med 76% på grund af den intelligente inkontinensopløsning. Samtidig resulterede denne løsning i en reduktion af arbejdstrykket på 30%. Det gennemsnitlige antal bleskift faldt således fra 3,5 til 2,4 pr. beboer pr. dag. 

Abena Nova bidrager også til en løsning på personalemanglen inden for sundhedssektoren - et af de største problemer i denne tid. Desuden blev en 20% omkostningsbesparelse målt på inkontinenspleje, samt en tidsbesparelse på 28%. På grund af disse resultater blev Evean Oostergouw udnævnt til "Career innovator 2019" af det hollandske Ministerie for sundhed, velfærd og sport i januar.

Kate Granger Prisen er navngivet efter den engelske læge, Dr. Kate Granger, som engagerede sig i mere medfølende og patientfokuseret pleje, efter selv at være diagnosticeret med kræft. Abena vandt prisen i kategorien "team/organisation". Prisen blev præsenteret af generalsekretær for VWS Erik Gerritsen. De øvrige priser blev uddelt i kategorierne "individ" (vundet af Fleur Kapka, jordemoder på Barnsley hospitalet i England) og "bedste udnyttelse af innovation" (vundet af Galway kliniks sygeplejersker i Irland).
 
Abena Nova: intelligent inkontinensløsning med sensorer og app
Abena Nova er udstyret med intelligente, bærbare sensorer, der kontinuerligt overvåger produktets mætning. Gennem en app kan sundhedspersonale, såsom medarbejdere på et plejehjem, se disse oplysninger. Når inkontinensproduktet er mættet, modtager det ansvarlige plejepersonale automatisk et signal på deres mobiltelefon. Dette giver dem mulighed for at skifte patientens inkontinensprodukt på præcis det rigtige tidspunkt.
 
Stor indflydelse på folks trivsel
Brugen af Abena Nova har stor betydning for beboernes trivsel på plejehjem og andre institutioner, forklarer administrerende direktør for Abena gruppen, Preben Terp-Nielsen: "Ved at undgå vådt tøj og våde senge, sikrer den intelligente inkontinensløsning, at folk oplever mindre ubehag og skam. Og dette går hånd i hånd med vores mission: at forbedre livet for mennesker med inkontinens."

Lettelse af arbejdstrykket i sundhedssektoren
Brugen af den intelligente inkontinensløsning letter arbejdstrykket i plejesektoren. "At håndtere inkontinens blandt beboerne er en stor byrde for sundhedspersonalet," forklarer Katja Kääriä, direktør for Abena Finland. "Reduceringen af unødvendige bleskift udgør en direkte reducering af den fysiske arbejdsbyrde. Plejepersonalet sparer også værdifuld tid, som de så kan bruge på andre vigtige plejeopgaver."

Om Abena
Abena er en dansk familieejet virksomhed med over 1800 medarbejdere på verdensplan, og virksomheden er aktiv i 55 lande. Abena engagerer sig i udviklingen og leveringen af løsninger til sundhedssektoren, som forbedrer folks livskvalitet. I samarbejde med det amerikanske teknologifirma MediSens Wireless udviklede Abena den intelligente inkontinensløsning ”Abena Nova”, for hvilken den i dag modtog den europæiske ”Kate Granger Pris for medfølende pleje”. I 2018 vandt Abena også den nationale innovationspris.
 
Mere om Abena Nova: www.abenanova.dk

For presserelaterede henvendelser, kontakt venligst:
Eva Sand, Marketing Director
evsa@abena.com


keyboard_arrow_up
Loading...