Nyheder


Nyhed | 25.06.2019

Vi introducerer nu EcoMedicineCare i sortimentet 

EcoMedicineCare er en nyudviklet toiletpose, hvis formål er at opsamle kropsvæsker såsom urin, afføring og opkast fra medicinbehandlede patienter. Formålet med produktet er at sikre, at medicinrester, der udskilles fra patienterne, ikke ender i naturen.

Forskning viser, at vandløb, søer, floder og have rundt om i verden i stigende grad forurenes med medicinrester. Konsekvenserne af den øgede mængde af restmedicin er endnu ukendt – men undersøgelser indikerer, at de medicinske stoffer der har en negativ effekt på både flora og fauna.

En del af medicinresterne kommer fra toiletters spildevand. I sundhedsvæsenet behandles der i dag med mange typer af medicin, som efterfølgende udskilles i patientens urin, afføring eller opkast. Undersøgelser viser, at renseanlæg for spildevand ikke 100% kan fjerne kemikalier, som findes i medicinske rester, for eksempel fra cytostatika og røngtenkontastmiddel. Når patienter indtager medicin, udskilles dette ofte i løbet af nogle dage via kropsvæsker såsom urin og afføring. Vores indtagelse og efterfølgende udskillelse af medicin er hermed en aktiv faktor til, at medicinrester udskilles i naturen via vores spildevand.  

Der findes mange løsninger på at komme dette problem til livs. Ét af disse er EcoMedicineCare, der er det første produkt på markedet, som er særligt udviklet til at opsamle medicinrester fra patienten, inden at disse udledes i vandmiljøet.

EcoMedicineCare – en miljø- og brugervenlig løsning til opsamling af medicinrester
Abena forhandler nu EcoMedicineCare: Et specialudviklet posekoncept til opsamling af kropsvæsker, der indeholder medicinrester. Posen er særligt udviklet til at forebygge udledningen af medicinrester i naturen, mens produktet er nemt at anvende og efterfølgende bortskaffe for slutbrugeren.

Produktet kommer i ét samlet sæt, som hver indeholder:

  • En inderpose
  • En yderpose
  • Et sæt engangshansker.

Yderpose samt engangshandsker styrker hygiejnen og giver brugeren ekstra beskyttelse, når inderposen skal tages af toilettet og det samlede sæt skal bortskaffes. Både inder- og yderposen er fremstillet af 80% grøn PE (fremstillet af sukkerrør). 

Abena er forhandler af EcoMedicineCare

KØB PRODUKTET HER

keyboard_arrow_up
Loading...