Aktuelle emner og nyheder


Nyhed | 25.01.2019

Hollandske plejehjem vinder innovationspris for implementeringen af Abena Nova

De hollandske plejehjem Evean og Philadelphia Care er udnævnt som vindere af den hollandske konkurrence 'Fremtidens plejehjem' som en del af ‘Pleje innovator 2019’. Dette blev i mandags bekendtgjort af Erik Gerritsen, den hollandske generalsekretær for ministeriet for sundhed, velfærd og sport under Sundhed- & E-sundhedskonferencen i Haag.

Duoen fik tildelt prisen for deres vellykkede implementering af det intelligente inkontinensprodukt ’Abena Nova med MediSens’ på Evean Oostergouw plejehjemmet i Zaandam, NL. Den uafhængige jury tildelte prisen til Evean plejehjemmet, som i det pågældende projekt havde allieret sig med Philadelphia Care, et plejehjem i Holland, som allerede havde implementeret Abena Nova med Medisens med stor succes.

Intelligent inkontinensprodukt med sensorer og tidstro data
Abena Nova med MediSens er udstyret med digitale sensorer og en trådløs forbindelse, som kontinuerligt registrerer ændringer i inkontinensproduktets vådhedsgrad. Denne information deles tidstro med plejepersonalet via Abena Nova appen på deres mobiltelefoner. Dette gør plejepersonalet i stand til at skifte beboernes inkontinensprodukter på lige præcis det tidspunkt, hvor det er påkrævet.

Partnersamarbejde for en vellykket implementering
Under hele implementeringen var Evean meget opmærksom på udfordringen med den kulturelle ændring.
"Ved første øjekast bør implementeringen af et intelligent inkontinensprodukt ikke være en stor udfordring, de mange fordele taget i betragtning. Men du udfordrer plejepersonalet til at arbejde på en ny måde. En personcentreret tilgang erstatter faste produktskift og eksisterende rutiner. Vi har derfor intensivt inddraget personalet i hele processen, og set på, hvordan vi kan gøre det lettest for hvert team."
I 'fremtidens plejehjem' blev der ikke kun fokuseret på implementeringen af en teknologisk nyhed, men også på integreringen af denne nyhed i personalets daglige rutiner. For at lykkes med dette, skulle hver deltager danne et partnerskab med en institution, som allerede havde implementeret denne teknologi med succes. 

For Evean blev denne partner Philadephia Zorg: "Philadelphia sørgede for kontakten mellem os og Abena og støttede os i hele processen," forklarer Nicole Brink. "Vi er taknemmelige for Philadelphias erfaringer og rådgivning, for eksempel at vi skulle være meget opmærksomme på det daglige plejepersonale, så medarbejderne hurtigt og nemt kunne få hjælp og blive bestyrket i deres arbejde.”

OM ABENA NOVA MED MEDISENS:
Abena Nova er det første intelligente inkontinensprodukt i verden til daglig brug. Abena Nova er et engangsprodukt med indbyggede sensorer og en lille diskret klips. Sensorerne registrerer produktets vådhedsgrad og informerer plejepersonalet via mobiltelefoner og tablets. www.AbenaNova.dk


keyboard_arrow_up
Loading...