Intimhygiejne og hudpleje

Det er vigtig at opretholde en god intimhygiejne, når man benytter inkontinensrelaterede hjælpemidler. Her er huden nemlig mere udsat end normalt.

Intimhygiejne skal normalt foretages minimum én gang dagligt.

Ved urininkontinens, fækal inkontinens eller ble/uridomskift skal intimområdet altid renses og tørres. Huden skal være tør, før et nyt produkt påsættes. Vær altid opmærksom på at forebygge IAD. IAD er forkortelsen for inkontinensrelateret dermatitis/hudirritation som følge af kontakt med urin/afføring. 

Anvendelse af servietter eller handsker til vask uden vand er langt den mildeste form for vask, da produkterne indeholder stoffer, som virker plejende på huden, samtidig med at huden vaskes effektivt, så smuds og lugt fjernes.

Vaskecreme rengør også huden på en skånsom måde, og det er ikke nødvendigt at vaske efter med vand. Brug bløde engangsklude af høj kvalitet for at minimere risikoen for at beskadige den følsomme hud og slimhinderne i intimområdet. Det kan være nødvendigt at tørre efter i hudfolder.


Forebyg IAD/hudirritation

Hvis man ønsker at bruge sæbe, bør man bruge produkter, der er velegnet til intimpleje, med en pH-værdi på 4-6 for at beskytte den følsomme hud og slimhinderne. Brug bløde engangsklude af høj kvalitet for at beskytte huden. Skyl altid sæben af med rent vand, og tør huden forsigtigt for at undgå fugt, der kan give hudirritation.


Download materiale om IAD


keyboard_arrow_up
Loading...