Kortlægning af behov

Produkttype, størrelse, skiftefrekvens, toilettider, søvn, etc.

Et inkontinensprodukt anvendes til at skabe tryghed for den, der er inkontinent. Det fanger afføring og urin som ikke kommer i toilettet. Der kan være behov for en behovskortlægning med tanke på evaluering af produktstørrelse, type (afføring, urin eller begge) og planlægning af fremtidig pleje. 

Produkter til at opfange urin og afføring kan være absorberende bind/bleer til kvinder og mænd samt uridomer til mænd. I nogle tilfælde kan der også anvendes et permanent kateter til at opfange urin og lede det ned i en pose.

Det absorberende produkt skal være så lille som muligt og så stort som nødvendigt – små produkter er nemmere at anbringe korrekt og er mere behagelige at have på. Start for eksempel med en åben ble i størrelse 5 eller 6 med en passende fikseringsbuks for at have noget at arbejde ud fra, mens behovet vurderes.


Sådan laver du nemt en systematisk behovsevaluering

Abena Insight - kortlægningsprogram

Hjælp til indsamling af info om væske, toilettider og produktskiftetider.

Log ind eller opret dig som bruger nedenfor:

Gå til Insight.Abena.dk


Intelligent ble

Hvis man oplever, at det er svært at planlægge pleje via statisk kortlægning, kan Abena Nova, en intelligent ble til hverdagsbrug, være et godt alternativ. Abena Nova understøtter individualisering af plejen i realtid.


Download manuelle skemaer

Vejledning for udredning af borgere med inkontinens

Download

Kortlægningsskema med/uden væskeindtag

Download

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...