Resistente bakterier

Antibiotikaresistente bakterier gør hvert år millioner af mennesker syge verden over og er skyld i et stigende antal alvorlige infektioner og dødsfald.

Problemet med resistente bakterier er, at almindeligt anvendt antibiotika ikke længere kan anvendes til at behandle almindeligt forekommende infektioner. Her er et par eksempler på bakterier og virus, der kan medføre alvorlig sygdom eller smitte:

  • Clostridium difficile
  • MRSA
  • Norovirus.

Vi har alle en rolle at spille i bekæmpelsen af bakterier, som kan sprede infektionssygdomme. Vi kan ikke undgå bakterier og infektioner. De vil altid være til stede i vores omgivelser, men vi kan gøre meget for at begrænse spredningen af smittefarlige bakterier.

Det kræver ikke en hel masse at følge retningslinjerne for god personlig hygiejne. Det er i bund og grund et spørgsmål om grundlæggende vaner i hverdagen. Selv om bakterier og infektioner er mere eller mindre usynlige, indtil skaden er sket, kan alle gøre en stor forskel ved ganske enkelt at vaske hænderne eller ved at håndtere affald med forsigtighed. Det er vigtigt for alle at vide, at man - ved at praktisere god personlig hygiejne - kan bidrage til at forbedre sundheden og velværet for menneskene omkring en.

 

Katalog om R-bakterier

Download

Sådan afbrydes smitteveje - plakat

Download

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...