Dybere viden om sår

Sår anses som et symptom på en sygdomstilstand.

Det kan f.eks. være et dårligt fungerende venesystem i benene, der medfører udtalte ødemer og store væskende sår på underbenet. Det kan være et tryksår efter længere sengeleje med sygdom, eller et sår opstået pga. iltmangel som følge af nedsat blodtilførsel ved åreforkalkning.

Sår er et symptom – og derfor er det vigtigt at finde årsagen til såret og målrette behandlingen efter dette. Det er i dag ikke acceptabelt at behandle sår, uden at der er stillet en diagnose. Her kan du læse om forskellige sårtyper, årsager og behandling: www.saar.dk

Sårbehandling - et stort fokusområde

I hele verden arbejdes der på at uddanne personale til at varetage behandlingen af sårpatienten, at udvikle guidelines og at organisere sårbehandlingen for at sikre patienten den bedste, mest opdaterede behandling.

I Danmark er der etableret sårcentre på de store sygehuse, der findes sygeplejeklinikker med veluddannede sårsygeplejersker, og i såvel sårambulatorier som i hjemmeplejen arbejder mange dygtige sårsygeplejersker med at sikre sårpatienten den bedste behandling. Dansk Selskab for Sårheling og andre gode initiativer søger at sikre sårbehandleren i Danmark via deres platform for videreudvikling af området.

Vidensdeling, udvikling og samarbejde

European Wound Management Association (EWMA) er den europæiske paraplyorganisation for alle sårselskaber i Europa. Her mødes mange sårbehandlere fra hele verden for at uddanne sig og udvikle fagområdet. De henviser til konsensusdokumenter netop udviklet for at samle viden og styrke den enkelte i arbejdet med patienten. Abenas sygeplejeteam arbejder aktivt med at følge denne udvikling. Vi har et udbygget samarbejde med de anerkendte producenter inden for sår - og tilsammen ønsker vi at bidrage til en optimal løsning for patienten samt at fremstå som en værdifuld samarbejdspartner for vores kunder.

Nyttige links:

 

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...